Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@23:59:37 GMT

استان تهران در بستر زلزله بزرگ

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۱۴۲۰۸

استان تهران در بستر زلزله بزرگ

خبرگزاري آريا - استان تهران در بستر زلزله بزرگ قرار دارد و 10 ايستگاه لرزه‌نگار در استان تهران فعال است.
به گزارش سرويس حوادث جام نيـوز، معاون مرکز لرزه‌نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران از ثبت سالانه 10 هزار زمين‌لرزه در کشور خبر داد و گفت: استان تهران در بستر زلزله بزرگ قرار دارد و 10 ايستگاه لرزه‌نگار در استان تهران فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهزاد پورمحمد ظهر امروز در نشست ستاد حوادث شهرستان دماوند در سالن نشست‌هاي فرمانداري دماوند اظهار کرد: نگاه ما اين است که جمعي از صاحب‌نظران جمع شوند و دغدغه مردم را برطرف کنند.
وي افزود: هم‌گرايي دو صفحه زمين باعث شده تا گسل‌هاي زيادي در کشور داشته باشيم و هر سال شاهد وقوع زلزله‌هاي بزرگ و کوچک هستيم که برخي اعلام و برخي‌هاي ديگر اعلام نمي‌شوند.
ثبت سالانه 10 هزار زمين لرزه در کشور
معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران گفت: در سال گذشته، 11 هزار زمين لرزه در کل کشور توسط اين مرکز ثبت و تعيين محل شده است؛ آمار اطلاعاتي نشان مي‌دهد که هر سال متوسط 10 هزار زمين لرزه در کشور ثبت مي‌شود.
پورمحمد ادامه داد: در اين خصوص، يک روز در ميان شاهد زلزله بيش از چهار ريشتري و در در يک سال شاهد يک زلزله بيش از 6 ريشتري و نيز هر 10 سال شاهد يک زلزله بيش از هفت ريشتري در کشور هستيم.
وي با بيان اينکه در کشور چهار پهنه زلزله‌خيز داريم که استان تهران در پهنه البرز – آذربايجان قرار دارد، تصريح کرد: استان تهران داراي گسل‌هاي خاصي است که اين گسل‌ها در سال‌هاي گذشته زلزله هفت ريشتري هم به خود ديده است و گسل‌هاي شمال تهران، مشاء و ري از گسل‌هاي اصلي اين استان هستند.
10 ايستگاه لرزه نگار در استان تهران فعال است
معاون مرکز لرزه‌نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران بيان کرد: در سال 1830 زلزله‌اي به بزرگي 7.1 ريشتري در شهرستان دماوند به وقوع پيوسته است و استان تهران در بستر حادثه بزرگ زلزله مهيب قرار دارد.
پورمحمد تأکيد کرد: با توجه به اينکه زلزله‌هاي بزرگ در دوره بازگشت به وقوع نپيوسته است، اين دليل نمي‌شود که از احتمال وقوع آنها غافل شويم و سه زلزله تاريخي در حوالي شهرستان دماوند در سال‌هاي گذشته به ثبت رسيده است.
وي با بيان اينکه 125 ايستگاه لرزه نگار علاوه بر شبکه‌هاي محلي در کشور فعال است، افزود: در اين راستا، 10 ايستگاه لرزه در استان تهران وجود دارد که يکي از آنها در جنوب شهرستان دماوند در حوالي روستاي هاشمک استقرار دارد.
فعاليت گسل مشاء روي گسل شمال تهران تأثير مي‌گذارد
معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران، رصد زمين‌ لرزه‌ها را يکي از کارهاي اين مرکز دانست و گفت: اگر ايستگاه‌هاي لرزه نگار در مناطق مختلف تقويت شود، باعث رصد دو چندان مي‌شود؛ در اين خصوص، افزايش ايستگاه‌هاي لرزه نگار در دستور کار قرار دارد.
پورمحمد با اشاره به اينکه اصلي‌ترين گسل يعني مشاء در شهرستان دماوند قرار دارد، تصريح کرد: گسل‌هاي سربندان، زرين‌کوه و ... از گسل‌هاي فرعي در شهرستان دماوند هستند؛ اگر گسل منطقه مشاء فعال شود، روي گسل شمال تهران تنش ايجاد مي‌کند.
وي با بيان اينکه از سال 1385 تاکنون، يک‌هزار و 327 خرده زلزله در شهرستان دماوند ثبت شده است، بيان کرد: بعضي از زمين لرزه‌ها که زير دو ريشتر باشد را ثبت نمي‌کنيم و بعضي از ثبت‌ها ممکن است که بر اثر وقوع انفجار در مناطق باشد.
آموزش نيروهاي صنعت ساخت و ساز در اولويت قرار گيرد
معاون مرکز لرزه‌نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران با بيان اينکه بايد برنامه‌هاي دقيق داشته و گام‌هاي منطقي براي حوادث احتمالي برداريم، تصريح کرد: با برنامه‌ريزي دقيق مطمئناً در آينده بهتر از امروز خواهيم بود و ما اين آمادگي را براي همکاري با ستاد مديريت بحران در جهت تقويت کارها داريم.
پورمحمد با اشاره به اينکه زلزله‌ها زماني به وقوع مي‌پيوندند که از آنها غافل و فراموش کرده باشيم، بيان کرد: چرا بايد تنها در زمان بحران همه توان دستگاه‌ها به کار گرفته شود؟؛ از کنار وقوع خرده‌زلزله‌ها نبايد به راحتي گذر کرد و بايد آن را به عنوان هشدار مد نظر قرار دهيم.
وي ادامه داد: همه دستگاه‌هاي اجراي بايد در خصوص وقوع زلزله احتمالي احساس مسؤوليت داشته باشند و اگر هر دستگاه‌هاي به خوبي به وظيفه خود عمل کند، شاهد به هدر رفت منابع مختلف کشور نخواهيم بود؛ در بحث ساخت و سازها بايد نظارت‌ها تقويت شود و آموزش نيروهاي کار صنعت ساخت و ساز در اولويت قرار گيرد.
فارس

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۴۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان یزد گفت: در یک‌سال گذشته ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای یزد، مهدی منصوری با اشاره به به سیلاب‌های اخیر و ضرورت حفظ و حراست از بستر رودخانه‌ها اظهار کرد: در این راستا تاکنون در ۳۷ کیلومتر از رودخانه‌های استان یزد، حد حریم و بستر انجام شده است.

وی افزود: همچنین ۳۴ کیلومتر از رودخانه‌ها لایروبی و در ۲.۳ رودخانه‌ها دیواره ساحلی کشیده شده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان یزد به رفع تصرف اخیر در رودخانه ارزانک از توابع بخش خضرآباد اشاره کرد و گفت: ۴ مورد تصرف شامل ساخت استخر، درختکاری و ساخت منزل مسکونی در این رودخانه انجام شده بود که با دستور مقام قضایی رفع تصرف شد، همچنین در یک‌سال گذشته ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شده است.

منصوری تاکید کرد: مردم می‌توانند در صورت مشاهد تصرف در حریم و بستر رودخانه‌ها با سامانه شکایات مردمی شرکت آب منطقه‌ای استان یزد به شماره تلفن ۳۱۰۷۷ اطلاع دهند.

کد خبر 749193

دیگر خبرها

  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • اعزام ۲ تیم امدادونجات هلال احمر به سیرچ کرمان
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • کرمان لرزید
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد