Web Analytics Made Easy - Statcounter

خلیل سرکاری نژاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری در فارس گفت: در استان فارس برخی گسل‌ها از شهر شیراز عبور می کنند که تعدادی از این گسل‌ها فعال و برخی غیرفعال هستند.

وی افزود: به منظور ایمنی در برابر زلزله باید در مناطقی که بر روی گسل‌های فعال قرار دارند، منازل مسکونی با فاصله بیشتری بنا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد دانشگاه شیراز تاکید کرد: همچنین تدوین نقشه ساختاری منطقه مورد توجه قرار گیرد تا معین شود گسل‌ها در چه بخش هایی بیشتر فعالیت می کنند.

سرکاری نژاد متذکر شد: گسل‌ها مجموعه وار و به شکل سامانه عمل می کنند به این ترتیب که یک گسل ممکن است زمانی فعال باشد و بعد به گسلی دیگر منتقل شود.

وی اضافه کرد: بنابراین جهت فشار و حرکت یک گسل سیستماتیک و منطبق بر کنش و واکنش گسل‌های دیگر است.

استاد زمین شناسی دانشگاه شیراز تاکید کرد: به منظور کاهش خطرات ناشی از زلزله باید دستگاه‌های زلزله نگار افزایش یابد که متاسفانه این موضوع مغفول مانده است.

سرکاری نژاد ادامه داد: چنان چه تعداد زلزله نگارها بیشتر باشد می توان پیش‌لرزه ها را تعیین کرد چرا که پیش لرزه ها مقدمه زلزله ای بزرگ است.

وی خاطرنشان کرد: پیش از زلزله کرمانشاه در جنوب غرب فارس پیش لرزه هایی واقع شد که میشد وقوع زلزله ای با ریشتر بالا را توسط آن پیش لرزه ها تخمین زد.

استاد زمین شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به ضابطه‌های مقاوم سازی بنا در برابر زلزله گفت: جهت مقاوم سازی باید نوع پی ساختمان، نحوه قرارگیری و مکان آن مشخص باشد.

سرکاری نژاد تصریح کرد: علت اصلی ریزش ساختمان‌ها در هنگام وقوع زلزله پی ساختمان و تاثیر امواج زمین‌لرزه بر پی است.

وی خاطرنشان کرد: لایه‌هایی که از ماسه سنگ و نمک تشکیل شده تاثیر زیادی در تشدید زلزله دارد چرا که متحرک و لغزنده هستند.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۸۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برنامه راهبردی، عملیاتی و تحولی استان با هدف ارتقا سهم ارزش افزوده، شاخص‌های توسعه انسانی، تبدیل ظرفیت‌های بالقوه به بالفعل، تکمیل زنجیره ارزش و تامین، خلق مزیت پایدار، نرخ مشارکت اقتصادی، اعتماد و سرمایه اجتماعی و تعادل‌گرایی در توسعه استان تدوین شده است.

وی افزود: در تهیه و تدوین این برنامه استانداری آذربایجان‌شرقی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و سایر دستگاه‌های استان همچنین اتاق بازرگانی‌، صنایع، معادن و کشاورزی استان مشارکت داشتند.

فتح‌زاده تصریح کرد: برخورداری از مدل مفهومی و عملیاتی، چارچوب روش شناسی، قابلیت سنجش‌پذیر مولفه‌های مطرح شده در برنامه، تدوین و ارائه برنامه تحولی توسط دستگاه‌ها، ترسیم برنامه زمانی پایش و ارزیابی و تحقق اهداف برنامه، نگاه سیستمی در تدوین اجزای برنامه و قابلیت محاسبه داده-ستانده و ارزش به تفکیک بخش‌های کلان اقتصادی، شیوه‌های تامین منابع و الگوی مشارکت بخش خصوصی و عمومی در اجرای برنامه وجه تمایز این برنامه می باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ارائه ساختار برنامه تحولی توسط مدیران دستگاه‌های اجرایی در حضور استاندار و سایر اعضای شورای برنامه‌ریزی و تصویب ساختار برنامه در شورای برنامه‌ریزی به عنوان بالاترین نهاد در تسهیل‌گری توسعه، به برنامه ضمانت اجرایی بخشیده است.

این مسؤول اعلام کرد: با اجرا و پایش این برنامه در طول سال، شاهد تحقق رشد اقتصادی و ارتقا سهم ارزش افزوده استان در کل کشور تا پایان سال خواهیم بود.

کد خبر 6093369

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۲ اردیبهشت
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی