Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-02@10:37:40 GMT

۱۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله در کشور فعال است

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۶۰۰۸

۱۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله در کشور فعال است

تین نیوز

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی گفت: اکنون یکهزار و ۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله در سطخ کشور فعال است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایرنا، محمد رضا ابراهیم پور روز سه شنبه در مراسم بهره‌برداری از دستگاه شتاب‌نگاری زلزله در بخش شنبه وطسوج شهرستان دشتی استان بوشهر افزود: علاوه براین هم اکنون ۲۶۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله نیز درنقاط مختلف کشور در دست نصب است که با راه‌اندازی آنها  شمار دستگاه‌های شتاب‌نگار زلزله فعال در کشور به یکهزار و ۳۶۰ دستگاه خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: تاکنون ۳۵ ایستگاه شتاب‌نگار زلزله در استان بوشهر  نصب شده‌است که از این شمار سه  ایستگاه در شهرهای خورموج ، کاکی و شنبه شهرستانی دشتی فعال است.

وی تاکیدکرد: کشور ایران در غرب آسیا دارای بزرگترین شبکه شتاب‌نگاری ثبت زمین لرزه است و در این میان تنها کشور ترکیه با بیش از ۵۰۰ ایستگاه شتاب‌ نگاری در این عرصه فعال است.

ابراهیم پور افزود: سیستم شبکه برخط شتاب‌نگاری زلزله کشور اکنون در بیشتر استان‌ها راه‌اندازی شده‌است که امیدواریم این سیستم  در سایر استان‌های کشور نصب و راه‌اندازی شود.

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: شبکه‌های لرزه‌نگاری و شتاب‌نگاری مهم‌ترین ابزار ثبت و مطالعه زمین‌لرزه‌ها است و بدون یک شبکه متراکم، امکان مطالعه زمین‌ لرزه‌ها فراهم نمی‌شود.

وی بیان کرد: شعاع عملکرد این دستگاه‌ها تا چند صد کیلومتر است و پس از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب به مدیریت بحران در مناطق مختلف کمک و دقایقی پس از زلزله نقشه خسارت و نقاط درگیر حادثه را گزارش می‌کند.

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری کشوربا اشاره به اینکه استان بوشهر به سبب وجود گسل‌های فعال به ویژه در بخش مرکزی، از جمله استان‌های لرزه خیز کشور است بیان کرد: گسل‌های فعال این استان بخشی از پهنه لرزه خیز وسیع زاگرس است که در قرن‌های گذشته فعالیت‌های لرزه‌ای از خود نشان داده‌اند.

وی افزود: گرچه زلزله ۲۰ فروردین ۱۳۹۲در استان بوشهردر شهر شنبه رخ داده‌است، اما با توجه بهقرارگیری سامانه ‌ای گسلی استان در یک پهنه مشترک (پهنه زاگرس)، وقوع زلزله‌هایی مشابه زلزله شنبه در شهرها و بخش‌های دیگر استان از جمله برازجان، اهرم، خورموج  محتمل است.

ابراهیم پور درباره نحوه عملکرد این سامانه توضیح داد: امواج رادیویی با سرعتی بیشتر نسبت به امواج زلزله منتقل می‌شود، بنابراین می‌توان قبل از رسیدن امواج زلزله به منطقه هدف، به کمک امواج رادیویی هشدار زلزله را به مناطق دورتر اعلام کرد.

وی افزود: البته زمان هشدار، به الگوریتم مورد استفاده در سامانه هشدار سریع نیز وابسته است، به طور کلی در سامانه‌های هشدار سریع از دو الگوریتم برجا (تک ایستگاهی) و ناحیه‌ای (شبکه لرزه‌ای) استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شعاع عملکرد این دستگاه تا چند صد کیلومتر است گفت: همچنین این دستگاه بعد از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب با استفاده از نقشه‌های لرزش ( Shake Map ) به مدیریت بحران در مناطق مختلف کمک خواهد کرد، طوریکه با تهیه نقشه در هر منطقه‌ای که شتاب بیش‌تر باشد خرابی در آن منطقه نیز بیش‌تر است.

وی بیان کرد: با تامین مالی توسط استان بوشهر راه‌اندازی سامانه پاسخ و هشدار سریع امکان پذیر است تا دستگاه شتاب ‌نگار زلزله چند ثانیه قبل از وقوع آن اطلاعاتی را به اداراتی همچون شرکت گاز و برق ارسال کند تا برای کاهش خسارات زلزله، نسبت به قطعی گاز و برق اقدام کنند.

کارشناس ارشد شبکه ملی شتابنگاری کشورتاکید کرد: سامانه‌های هشدار پیش هنگام و پاسخ سریع را مهمترین ابزار مدیریت بحران توصیف کرد.

 وی یادآور شد: اهمیت این سامانه‌ها به قدری است که امروزه کشورهای لرزه خیز و پیشرفته جهان قدم‌هایی بسیار مهم در طراحی و اجرای آنها در شهرها و مناطق مهم و پرجمعیت برداشته‌اند و در کشور ما نیز ضرورت راهاندازی این سامانه‌ها در شهرهایی مانند تهران، تبریز، مشهد، کرمان، شیراز، اصفهان، ارومیه، رشت،  ساری، سنندج ، بوشهر و سایر شهرهای لرزه خیز اجتناب ناپذیر است.

وی  افزود: ماهیت این دستگاه‌ها سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن است و سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران، زمینه افزایش سرعت عمل

مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله واقع شده در جای جای کشور را فراهم می‌کند.

بخشدارشنبه و طسوج گفت:  راه‌اندازی این دستگاه کنترل شتاب نگار زلزله در شهر شنبه از اقدام‌های بسیارمهم و ضروری برای  شناسایی و تعیین حریم گسل‌ها، ساخت و ساز مناطق پیرامون آن است.

 رضا مقاتلی افزود: کنترل ساخت و سازها با استفاده از آیین نامه طراحی مقاوم سازی ساختمان‌ها دربرابر مخاطراتی چون زلزله، استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد دارای گواهینامه مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی را از جمله موارد کاهش خسارت‌های وارده در وقوع زلزله است.

وی اضافه کرد: نصب ایستگاه‌های شتاب نگارتاثیر بسزایی درکاهش خسارت و اعلام بموقع خطرخواهد داشت.

بخش شنبه و طسوج شهرستان دشتی با ۱۰ هزارنفرجمعیت در۱۳۵ کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: دستگاه شتاب نگار زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۶۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه

رضا تحویلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و اظهار کرد: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

پرداخت ۸۵۰ میلیارد ریال بابت هزینه‌های درمانی بیماران صعب العلاج در کرمانشاه

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، همچنین از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان در پایان سخنانش گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

کد خبر 6093918

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند