Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-به گفته رییس مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات، تعداد کم دستگاه‌های لرزه نگار باعث نمی‌شود که در منطقه زلزله‌ای رخ دهد و ما با خبر نشویم.

خبرگزاری میزان- چندی پیش جمعیت هلال احمر اعلام کرد هنگامی که یک حادثه رخ می‌دهد، با توجه به اطلاعات موجود از هر منطقه در کشور، میزان تیم‌های امدادی اعزامی به منطقه حادثه مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اطلاعات شامل نوع بافت منطقه، موقعیت جغرافیایی و حتی تعداد خانوار ساکن در منطقه است.

اما کارشناسان زلزله شناسی بر این باورند که تعداد دستگاه‌های ثبت لرزه نگاری در کشور ما کم است که این مسئله باعث کاهش کیفیت بررسی زمین لرزه‌ها می‌شود؛ بنابراین سوال اینجاست که اگر تعداد دستگاه‌های لرزه نگار کم است چگونه می‌توان در هنگام حوادثی مانند زلزله، بر اساس اطلاعات آن نیروی امدادی اعزام کرد؟

حسین درخشان در گفت‎وگو با میزان گفت: در این مسئله که تعداد دستگاه‌های ثبت لرزه نگاری در کشور کم است، شکی نیست و موسسه ژئوفیزیک و دانشگاه تهران باید نسبت به راه اندازی دستگاه‌های جدید اقدام کنند.

وی افزود: در برخی مناطق، به دلیل تعداد کم دستگاه ها، فاصله دستگاه‌های ثبت لرزه از یکدیگر زیاد است که این باعث کاهش کیفیت و تاخیر در ارسال اطلاعات می‌شود، اما هیچ منطقه‌ای بدون دستگاه نیست و ما از هر تحرک کوچک و بزرگ زمین با خبر می‌شویم.

این مقام مسئول در سازمان امداد و نجات اظهار کرد: این دستگاه‌ها حساسیت بالایی دارند، اما تنهایی مورد نظر نیستند؛ به طوریکه اگر چند دستگاه لرزه‌های کوچک را ثبت کنند، بر اساس الگوریتم‌های خاص یک خروجی محاسبه می‌شود که بر اساس آن تصمیمات مختلف گرفته می‌شود.

درخشان ادامه داد: به عنوان مثال اگر در استان تهران زلزله بیاید، علاوه بر دستگاه‌های موجود در تهران، اطلاعات دستگاه‌های سایر استان‌های همجوار نیز بررسی شده و پس از بررسی تمام اطلاعات، میزان زلزله و عمق آن سنجیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: ضرورت اشتراک اطلاعات برای مدیریت بحران/ جمعیت هلال احمر پیشقدم شد

رییس مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات گفت: سایت‌های بین المللی در ایران هیچ دستگاهی ندارند و نزدیک ترین دستگاه هایشان به کشور ما در روسیه و پاکستان قرار دارند، اما از زمین لرزه‌ها مطلع می‌شوند، زیرا از اطلاعات مجموع دستگاه‌ها استفاده می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه در کدام استان‌ها دستگاه ثبت لرزه کم است، افزود: در استان‌های سیستان وبلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی تعداد دستگاه‌های لرزه نگار کمتر از سایر نقاط است.

انتهای پیام/

برچسب ها: امداد و نجات زلزله

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امداد و نجات زلزله تعداد دستگاه امداد و نجات لرزه نگار ثبت لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۳۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه هم میهن در گزارشی نوشت؛

برخی از مردم تهران بر آن عقیده بودند که نمایندگان مجلس – حداقل نمایندگان مردم تهران در مجلس – باید این موضوع را از احمد وحیدی، وزیر کشور و سازمان‌های نظارتی پیگیری کنند. با وجود این مطالبه اما نمایندگان مجلس در آخرین روزها از وجود این قرارداد نجومی اظهار بی‌اطلاعی کردند و برخی از آنها این موضوع را در حد خبرهای منتشرشده در رسانه‌ها پیگیری کردند و حاضر نشدند به آن واکنش نشان دهند؛ درحالی‌که برخی از اعضای سابق شورای شهر تهران در مجلس حضور دارند و از اهمیت این قرارداد باخبر بودند. از سوی دیگر انتظار می‌رفت به دلیل اهمیت تهران به عنوان پایتخت ایران و تاثیری که بر دیگر شهرها می‌گذارد، اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به این موضوع ورود پیدا کنند اما اینطور به نظر می‌رسد که حمل و نقل عمومی شهر تهران برای نمایندگان خودروسوار مهم نیست.

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین به هم‌میهن گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

او افزود: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»

علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد. رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.»

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901620

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • زلزله سیرچ را لرزاند؛ اعزام ۲ تیم امدادونجات به منطقه
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند